Šumavské zemiakové placky

800 g zemiakov, 100 g hladkej múky, lyžička soli, 100 g anglickej slaniny alebo inej údeniny, 1 vajce, tuk na panvicu

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich chvíľku vychladnúť a potom olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo prelisujeme na dosku. Pridáme múku, soľ, jemne nakrájanú slaninu alebo údeninu a 1 vajce. Premiešame, prepracujeme a podsypávame múkou. Z cesta vyvaľkáme silnejší valček, odkrajujeme z neho kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na placky a na tukom potretej panvici opekáme z oboch strán dočervena. Ak chceme placky úhľadnejšie, cesto vyvaľkáme a placky vykrajujeme pohárom.

Jedna reakcia na Šumavské zemiakové placky

  1. Anka píše:

    je to výborné, len je s tým strašne veľa roboty napríklad s tým struhaním, najnovšie to hádžem do mixera

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: