Viedenský guláš

800 g falošnej sviečkovej, 4 veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, lyžicu octu, lyžicu mletej červenej papriky 1,5 dl oleja, lyžičku majoránu, lyžička rasce, lyžička mletého čierneho korenia

Cibuľu nahrubo pokrájame a osmažíme na oleji. Odstavíme z ohňa a po chvíli pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme ocot, opäť premiešame a primiešame asi 7 dl vody a privedieme do varu. Pridáme majorán, korenie, rascu a postrúhaný cesnak. Po asi 30 minútach rozmixujeme (najlepšie ponorným varičom). Mäso pokrájame na veľké kocky (z 800 g mäsa 8 kociek) a pridáme do tekutiny. Varíme za občasného pomiešania do zmäknutia mäsa. V prípade potreby podlievame vodou. Podľa chuti osolíme. Podávame so zemiakmi a kyslou uhorkou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: