Rybie filé s hubami a so syrom

300 g rybieho filé., 40 g masla., 1/2 cibule., 1/2 strúčika cesnaku., 100 g šampiňónov alebo hríbov., 2 lyžice strúhaného tvrdého syra., 4 rajčiaky., citrónová šťava., zelená petržlenová vňať., soľ.,

Rybie filé nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 1/2 hodiny odstáť. Na masle speníme pokrájanú cibuľu a rozotretý cesnak, vložíme očistené a pokrájané huby, popražíme, vložíme porcie ryby, posolíme a chvíľu opekáme. Posypeme strúhaným syrom, obložíme olúpanými celými rajčiakmi a v rúre zapekáme, až kým sa na syre nevytvorí ružová kôrka. Hotový pokrm posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi a s hlávkovým šalátom.

(2 porcie / 1 porcia 1470 kJ – 351 kcal., B – 34,0 g., T – 19,0 g., S – 11,0 g)

 

 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: