Dusený zeler na grécky spôsob

1 zeler (300 – 400 g)., 60 g slnečnicového oleja., 30 g strúhanky., šťava z 1/2 citróna. zelená petržlenová vňať., kôpor., mleté biele korenie., vývar alebo voda.,soľ., 

Umytý a olúpaný zeler pokrájame na plátky hrubé 3 mm, zalejeme vývarom alebo vodou a prikryté varíme 15 minút. Vyberieme a na horúcom oleji krátko popražíme. Vyberieme z oleja a vložíme do inej panvice, posolíme, okoreníme, posypeme strúhankou a polovicou zelenej petržlenovej vate a kôprom. Podlejeme vývarom a prikryté dusíme 30 minút. Podávame horúce, posypané zvyškom zelenej petržlenovej vňate, posekanej nadrobno. Môžeme podať aj studené ako prílohu k mäsu.

(2 porcie / 1 porcia 708 kJ – 168 kcal., B – 3,0 g., T – 7,8 g., S – 21,5 g)

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: