Zelenina na španielský spôsob

2 baklažány., 3 papriky (červená, zelená, žltá)., 5 rajčiakov., 3 cukety., veľká cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., dl oleja. Tymian., rozmarín., bazalka., petržlen., soľ., korenie

Baklažány umyjeme, nakrájame na kolieska a osolíme. Papriky umyjeme a dužinu nakrájame na pásiky. Cukety nakrájame na kolieska. Paradajky sparíme, ošúpeme, vyberieme semená a dužinu nakrájame na kocky. V hrnci do sklovita upražíme cibuľu, pridáme nakrájanú papriku, baklažán a päť minút dusíme za občasného miešania. Potom postupne pridávame cukety, nadrobno posekaný cesnak, rajčiaky a aromatické bylinky, dochutíme soľou a korením a na miernom ohni dusíme asi 25 minút. Podávame studené alebo teplé, samostatné alebo s ryžou.

Zelenina na španielský spôsob

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: