Štedrák

750 g polohrubej múky,20 g droždia,3 dl mlieka,120 g masla,100 g cukru,3 žĺtky,20 g masla, žĺtok, citrónová kôra, vanilínový cukor, soľ

Pripravíme polotuhé kysnuté cesto. Rozdelíme na 5 rovnakých dielov. Na vymastený plech rozvaľkáme 1 plát, potrieme lekvárom, plát cesta – orechová plnka, plát cesta – maková plnka, plát cesta – tvarohová plnka. Na vrch urobíme mriežku z jednej časti cesta. Potrieme vajíčkom a rozpusteným maslom a upečieme. 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: