Jablkové pité

200 g hladkej múky špeciál,200 g hrubej múky,250 g masla (Palmarin alebo Hera …),150 g práškového cukru,2 žĺtky,0,5 vrecúška prášku do pečiva,štipka soli,strúhaná citrónová kôra

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme najprv jeden plát a dáme na plech. Na cesto navrstvíme postrúhané jablká (1 až 1,5 kg) ochutené škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom a zakryjeme druhým plátom cesta. Popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme dozlatista. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: