Vyprážané kurča

kurča, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka alebo 2 lyžice bieleho vína, 4 g hladkej múky, 100 g strúhanky, tuk na vyprážanie, soľ

Kurča rozporcujeme na 8 až 10 častí. Osolíme a chvíľu necháme postáť. Obalíme v hladkej múke, vo vajciach, ktoré rozšľaháme s mliekom alebo bielym vínom a v strúhanke. Vyprážame po obidvoch stranách na rozpálenom tuku. Vyprážame pomaly, aby sa mäso dobre prepieklo a nebolo okolo kostí krvavé.Podávame s opekanými zemiakmi, varenou ryžou alebo zemiakovým šalátom.

 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: