S’čchuanské kurča

kurča (asi 1000 g), 3 mrkvy, feferónka, 3 malé cibule, 2 lyžice sójovej omáčky, lyžica masoxu, 4 lyžice oleja, 1 lyžica sójovej omáčky na ochutenie

Kurča umyjeme, osušíme a rozdelíme na porcie, z ktorých ostrým nožom vyrežeme kosti a vykostené mäso nakrájame na malé kúsky. Kúsky mäsa dáme do misy, pokvapkáme ich sójovou omáčkou a roztopeným masoxom, dobre premiešame, prikryjeme a necháme pol hodiny odpočívať. Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na tenké rezance a feferónku na menšie kúsky. Pripravené mäso opečieme na veľkej panvici v rozpálenom oleji za občasného obrátenia asi 5 minút. Potom ho z panvice vyberieme a na zvyšnom, rozpálenom oleji opečieme očistenú zeleninu tiež asi 5 minút. Pridáme mäso a spolu so zeleninou ho zohrejeme. Nakoniec ochutíme sójovou omáčkou. Podávame s ryžou.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: