Pražené sekané kuracie mäso na kapuste

450 g vykostených (nadrobno nasekaných kuracích pŕs), 6 húb (nakrájaných na plátky), lyžica svetlej sójovej omáčky, 450 g čínskej bielej kapusty (nakrájanej na kúsky veľké 2.5 cm), štipka jedlej sódy, lyžica kukuričného škrobu, cibuľa (olúpaná a nahrubo nasekaná), štvrť čajovej lyžičky sezamového oleja, lyžica oleja, štipka Glutasolu (môžeme vynechať), 2 lyžice oleja, pol čajovej lyžičky octu, pol čajovej lyžičky cukru, lyžica vody, 2.5 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky), štvrť čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, pol čajovej lyžičky soli

omáčka: čajová lyžička svetlej sójovej omáčky, čajová lyžička kukuričného škrobu, štvrť čajovej lyžičky sezamového oleja, 3 lyžice kuracieho vývaru, čajová lyžička Glutasolu (nie je nevyhnutný)

Kapustu umyjeme a sparíme vriacou vodou so štipkou jedlej sódy. Necháme ju dobre odkvapkať. Zmiešame koreniace prísady. Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Cibuľu, zázvor, huby a kurča pražíme asi 3 minúty. Prilejeme vývar a povaríme asi 5 minút. Zmiešame dokopy prísady do omáčky a nalejeme ich na kurča. Povaríme asi 2 minúty. Ihneď podávame.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: