Halušky s údeným mäsom a kyslou kapustou

1 kg zemiakov,400 g hrubej múky,150 g vareného údeného mäsa,vajce,soľ,mleté čierne korenie, majorán,strúčik cesnaku,petržlenová vňať,olej,2 cibule

Zemiaky očistíme, umyjeme, najemno nastrúhame, vložíme do utierky a zbavíme prebytočnej vody. Vložíme do misy, pridáme múku, nadrobno nakrájané mäso,vajce, soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, nasekanú vňať a 1 nadrobno nakrájanú a na oleji opraženú cibuľu. Zmes premiešame, necháme 5 minút odpočinúť. Potom pomocou PL hádžeme do vriacej osolenej vody halušky apri miernej teplote varíme 5 minút.Uvarené ocedíme, posypeme opraženou cibuľou a podávame s dusenou kyslou kapustou.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: