Prekladané jablkové rezy

cesto: 5 vajec, 10 PL práškového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, kypriaci prášok do pečiva,
plnka: 1 kg jabĺk, 250 g smetolu, vanilínový cukor, 200 g práškového cukru, 1 PL tuzem. umu, 5 dl mlieka, 5 PL hladkej múky, okrúhle piškóty, káva, na ozdobu : čokoláda

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva s múkou a tuhý sneh z bielkov. Plech vyložíme naolejovaným alobalom. Navrstvíme naň na kolieska pokrájané jablká a na ne rozotrieme cesto. Pečieme asi 30-35 minút. Vyberieme a ešte za tepla preklopíme na druhý plech tak, aby jablká boli navrchu. Stiahneme alobal a necháme vychladnúť. Natrieme plnkou a na ňu poukladáme okrúhle piškóty namáčané v uvarenej káve s umom. Na piškóty natrieme druhú polovicu plnky, vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Plnka: Mlieko uvaríme s múkou na hladkú kašu. Smetol vymiešame s cuk-rom a s vanilínovým cukrom. Po vychladnutí obe dve hmoty spojíme a plnku rozdelíme na dve časti.


 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: