Rajčinový lekvár

2,5 kg červených rajčín, 2 ks vanilky, 1 lyžička mletého zázvoru, 1 kg cukru (kryštálový), 4 lyžičky kyseliny citrónovej

Rajčiny nakrájame na plátky a dáme variť. Rozpustené rajčiny prepasírujeme. Šťavu dáme znovu variť a pridáme všetky prísady (vanilka, zázvor, cukor, kyselina citrónová). Varíme do zhustnutia. Horúcou zmesou naplníme poháre. Poháre prikryjeme dekou, nesterilizujeme. Lekvár možno podávať už po vychladnutí, doporučujem pár dní odstáť.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: