Zemiakový chlieb

1 kg hladkej múky, 1 droždie , 3 polievkové lyžice octu, 4 uvarené oloupané zemiaky, 6 dcl vlažnej vody, menšia hrsť soli

Uvarené, očistené zemiaky postrúhame, prisypeme 1kg hladkej múky, rozmrvíme droždie, pridáme soľ a postupne pridávame vlažnú vodu. Cesto vymiesyme, na doske rukou jemne roztlačíme, alebo rozvaľkáme a poskladáme ako lístkové cesto. 3 x po polhodine opakujeme. Potom cesto jemne rozvaľkáme a stočíme ako roládu, prerojíme na polovicu (radšej spravíme dva menšie chlebíky aby sa prepiekli). Necháme postáť 15 min. potrieme slanou vlažnou vodou. Dáme do teplej truby na 15 min – 250 C, potom uberieme na 150 C a necháme 45 min piecť. Nakoniec potrieť ešte slanou vodou.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: