Zemiakovo-bryndzové pirohy

rezancové cesto : 500 g hladká múky,2 vajíčka,hrnček vody,trochu oleja,soľ

plnka : 4-5 stredne veľkých zemiakov,100 g bryndze (môže byť aj viac),kôpor

na omáčku : 100 g masla alebo oleja,cibuľa veľká (1-2),kyslá smotana 10% – 1 alebo 2 kelímky,2 biele jogurty (stačia nízkotučné)

Vypracujeme cesto ako na rezance. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme štvorce alebo krúžky, ktoré plníme plnkou pripravenou z uvarených, vychladnutých, pretlačených zemiakov, zmiešaných s bryndzou a kôprom. Podľa chuti osolíme. Uvaríme v osolenej vode, scedíme.

Omáčka : Na masle popražíme cibuľu do ružova,necháme trochu vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu a jogurt. Omáčku zmiešame s uvarenými pirohami. Ja mám rada veľa omáčky. Omáčka sa do pirohov vpije. Pokiaľ sa pirohy nedojedia, sú výborné aj na druhý deň, keď sa na panvici trochu pripečú.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: