Zemiakové gule plnené údeným mäsom

zemiaky 0,5 kg, údené mäso 30 dkg /môže byť i šúnka a pod./, múka polohrubá 25 dkg, maslo /bravčová masť/5 dkg, sol, vajce, vegeta, kyslá kapusta 1 kg, 15 dkg prerastenej slaniny

Uvarené zemiaky pretlačíme,dáme za lyžicu masla,vajce,osolíme podľa chuti,pridáme múku a vypracujeme cesto. Medzi tým si opražíme na drobno pokrájané udené mäso alebo šúnku. Cesto vyvalkáme na hrúbku 0,5cm pokrájame na štvorce 6x6cm, na tieto štvorce lyžicou dame udené mäso a robíme gule. Urobené gule dáme do vriacej vody variť približne na 15-20 minut, pokial pri varení nevýplavajú hore. Ako prílohu môžme dať udúsenú kyslú kapustu poliatu opraženou slaninkou.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: