Slovenské Bryndzovníky

1 kg polohrubej múky, 1 vajce, 40 g droždia, 250 ml mlieka, 1 lyžička soli

plnka : 250 g bryndze, 1 vajce, pažitka

Múku premiešame so soľou, pridáme vajce,v mlieku rozmiešame droždie a vypracujeme hladké cesto.Dáme ho na teplé miesto vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm, formičkou alebo pohárom povykrajujeme bochníčky a uložíme ich (s medzerami) na vymastený plech. Bryndzu vymiešame s vajíčkom a pažitkou. Do každého bochníčka urobíme jamku, naplníme ju brindzou a v stredne vyriatej rúre upečieme.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: