Oškvarkové pagáče

300 g polohrubej múky, 4 lyžice mlieka, 30 g kvasníc, štipka cukru, 4 lyžice kyslej smotany, 3 lyžice bieleho vína, 3 žĺtka, 300 g škvariek, mleté čierne korenie, soľ

Kvasnice necháme vykysnúť vo vlažnom mlieku so štipkou cukru a 1 čajovou lyžičkou múky. Potom ich zamiešame s múkou, 2 žĺtkami, smotanou, vínom, pomletými škvarkami, soľou, korením na polotuhé cesto. Cesto vyvaľkáme a poskladáme ako obálku, tento postup opakujeme ešte 2 krát. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm na povrch nožom urobíme mriežku a formičkou urobíme kolieska. Pagáčiky necháme trochu vykysnúť. Potrieme vajcom, pečieme v predhriatej rúre.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: