Cesnačky

1 kg múka T 650 ,3 PL múka T 450 ,1 PL olej stolový,0,5 l mlieko,1/2 PL soľ

Kvások : 0,2 l mlieko,1 kocka droždie (kvasnice),1 PL cukor kryštál.

Plnka: 250 gr tuk Hera,1 PL soľ,3-4 hlávky cesnak (podľa chuti)

Z múky, oleja, soli, mlieka a kvásku vypracujeme stredne husté cesto a necháme nakysnúť. Pripravíme si plnku z Hery, soli a cesnaku. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozvalkáme na hrúbku cca 0,5 cm, potrieme potrieme cesnákovou plnkou a zvinieme ako závin. Pokrájame na trojuhoľníky (alebo ako osie hniezda). Potrieme vajcom a posypeme rascou (kmín), alebo sezamovým semiačkom. Pečieme pri teplote cca 220 st. C – 15 minút, potom znížime teplotu na 150 st. C a ešte 15 minút pečieme.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: