Bryndzové halušky

6-7 velkých zemiakov, 1 vajce, polohrubá múka, podľa potreby, 40 dkg bryndze, 2 kyslé smotany, 20 dkg údená slanina, soľ

Zemiaky olúpeme, pokrájame na malé kúsky a rozmixujeme. Do rozmixovaných zemiakov pridáme celé vajce, soľ a polohrubú múku podľa potreby (cesto má byť husté ako na halušky- noky). Do veľkého hrnca dáme asi 6 litrov vody a na 1 liter vody kávovú lyžičku soli. Keď voda vrie zavárame halušky. Keď vyplávajú navrch krátko ešte povaríme a vyberieme do pripravenej nádoby, pomastíme masťou z vyškvarenej slaniny a premiešame. Bryndzu a kyslú smotanu rozmiešame. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a vyškvaríme. Servírujeme tak, že na tanier dáme halušky,na ne rozmiešanú bryndzu so smotanou a prelejeme vyškvarenou masťou.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: