Nákyp z mletého mäsa s cestovinami

250 g širokých rezancov, olej, 1 očistená cibuľa, 50 g prerastanej slaniny, 250 g mletej hovädziny, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vnate, 1/2 lyžičky rozmarínu, 2 lyžice masla, 5 paradajok ,2 vajcia, 2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia,1/4 l mlieka , 100 g strúhaného syra

Rezance uvaríme v dobrých 2 l vody, pridáme trochu oleja. Asi po 10 min ich prepláchneme studenou vodou a dáme odkvapkať.Nakrájame cibuľu a slaninku a oboje speníme do bledohneda. Po kúskoch pridávame mleté mäso a pražíme dohneda spolu s cibuľou a slaninou. Ochutíme petržlenovou vňaťou a rozmarínom.Formu na nákyp vymastíme maslom. Naspodok položíme polovicu rezancov, zakryjeme vrstvou mäsovej zmesi a napokon prekryjeme opäť rezancami.V miske rozhabarkujeme mlieko s vajcom, soľou a mletým čiernym korením a nákyp touto zmesou prelejeme. Posypeme strúhaným syrom, navrch poukladať mäsové hoblinky a zapečieme. Jedna porcia obsahuje 734 kalórii (3074 joulov). Pečenie elektrická rúra : 175°C, plyn : 2-3 stupeň.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: