Zapekané rezne po plachtinsky

Cesto : 1 kg výberová múka,kávová lyžička soli,2 vajcia

Podmaslie : 2 ks masla 250 gr,5 lyžíc výberovej múky,kávová lyžička soli

Príprava podmaslia : Jedno maslo rozpustíme, pridáme múku, soľ a opražíme do ružova. Pridáme druhé maslo.

Príprava bryndze: cca 1/2 kg bryndze natlačíme do pohára a zasypeme vrstvou sladkej papriky, necháme cca 1 týždeň na chladnom mieste (najlepšie v chladničke).

Múku, vajíčka a soľ zmiešame s vodou a urobíme tuhšie cesto ktoré sa nelepí na prsty a dá sa vaľkať. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 mm, prekrojíme na tri skoro rovnaké pásy. Pásy posypeme múkou, poukladáme na seba a zrolujeme na menšiu roládu. Z takto vytvorenej rolády krájame priečne cca 1 mm kolieska. Nakrájané kolieska nad doskou rozpojíme a posypeme múkou.Tieto vysypeme do vriacej osolenej vody a necháme uvariť (ako halušky – noky). Uvarené vyberieme cedidlom, necháme scediť a vysypeme na pripravený nízky plech na pečenie. Pridáme podmaslie a bryndu. Necháme vo vyhriatej rúre zapiecť do chrumkava.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: