Viedenské gule

10 čerstvých rožkov,4 vajcia,2 dcl. oleja,2 dcl hrubej múky,2 dcl mlieka,nasekaná bazalka alebo korenie na bylinkové maslo,soľ

Rožky nakrájať na malé kocky, pridať všetky ingrediencie, dobre premiešať, nie zmiesiť, na kašu. Na koniec mokrou rukou (stále si ju vlhčiť) robiť gule cca. 7-10 cm. Nechať postáť. Do širokého hrnca dať zovrieť vodu. Gule po dvoch kusoch dať do igelitových sáčkov a vložiť dovriacej vody. Varia sa 12 min. potom ich treba otočiť a znova dalších 12 min. Nakoniec vybrať a podľa chuti nakrájať alebo servírovať vcelku. Najlepšie sú na druhý deň po uvarení.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: