Orechová torta

8 vajec, 20 dkg praskoveho cukru, 25 dkg mletych orechov, 3 PL struhanky, 1 vanilkovy cukor

Plnka: menej sladeny dzem, stava z jedneho pomaranca

Oddelite zltka od bielkov. Zltka vymiesate s praskovym cukrom do peny. Z bielkov vyslahate tuhy sneh. Struhanku, vanilkovy cukor a orechy zmiesate a pomaly pridavate do vymiesanych zltkov. Nakoniec k nim zlahka pridate este tuhy sneh z bielkov. Tortovu formu vysteliete papierom a 20 minut peciete pri 200 st. Vychladnutu tortu prerezete na 3 platy pokropite ich pomacancovou stavou a natrite menej sladkym dzemom.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: