Zapečena fazula

50 dkg velkej bielej fazule, 50 dkg cibule, 1 PL oleja, 1 CL mletej papriky,podla chuti ostrej papriky, na kolieska nakrajanu cerstvu papriku, 3 dl teplej vody, sol , korenie, cubrica, bobkovy list, cvikla

Fazulu oplachnete v studenej vode. Na kolieska nakrajanu cibulu rychlo oprazite na oleji. Misu vymastite zvyskom oleja. Na spodok misy date vsrtvu fazule a na nu kolieska oprazenej cibule. Takto vrstvy striedate. Kazdu vrstvu cibulu zarovnate lyzicou a osolite, okorenite, posypete paprikou pridate bobkovy list a cubricu. Poslednou vrstvou nech je fazula, ktoru mozete oblozit nakrajanou cerstvou paprikou. Nakoniec zalejete teplou vodou a peciete v rure priblizne 30 minut pri teplote 200 st. Pri peceni uz fazulu nepodlievajte a nemiesate. Hotove jedlo nechate este odstat 10-15 minut, aby dostatocne vpilo tekutinu.Tato vynikajuca macedonska specialita je vyborna tepla.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: