Zemiaková roláda s makom

600 g uvarených ošúpaných zomletých zemiakov, 250 g hrubej múky, 1 vajce, ½ lyžičky soli spracovať na cesto, rozváľkať, potrieť makovou plnkou alebo slivkovým lekvárom, zrolovať, zabaliť do utierky, zviazať, variť 15-20 minút,podávať nakrájané s dusenými jablkami alebo opečenou strúhankou,.

plnka. 150 g maku mletého, 100 ml mlieka, 1 PL cukru, strúhaného perníka, škorica, citronová kôra. Mak zaliať vriacim mliekom, pridať ostatné suroviny.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: