Srnčí chrbát s čučoriedkovou omáčkou

mäso zo srnčieho chrbta, čučoriedkový kompót, čučoriedkový džem, tymian, soľ, olej, údenú slaninu, borovičku, Solamyl, maslo, mleté čierne korenie, steakové korenie, horčicu, čerstvú bazalku a rozmarín

Vykostené a odblanené mäso vykostíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, steakovým korením, tymianom, potrieme horčicou. Mäso obrátime a posolíme, okoreníme a potrieme horčicou aj druhú stranu. Borievky nasekáme nadrobno a mäso nimi posypeme. Bazalku a rozmarín nadrobno pokrájame a mäso posypeme. Takto okorenené mäso necháme odležať asi 1 hodinu. Odležané mäso vcelku opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. K opečenému mäso pridáme na kocky pokrájanú slaninu a za stáleho miešania ju opečieme do sklovita. Mäso vyberieme a odložíme na tanier. K slanine pridáme maslo, čučoriedky aj so šťavou, čučoriedkový džem, podlejeme borovičkou a zapálime. Keď oheň zhasne pridáme rozdrvené borievky, zahustíme podľa potreby Solamylom. Hotovú omáčku prepasírujeme cez sito. Mäso nakrájame na plátky a prelejeme čučoriedkovou omáčkou.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: