Slávnostná skladaná torta.

Biely korpus: 5 vajec, 140 g praškového cukru, 1 vanilka, 200 g polohrubej múky, 5 PL vody, l prášok do pečiva

Žltky ,cukor + voda vymiešať, pridať múku s práškom do pečiva, sneh z 5 bielkov s 1 PL cukru.Upiect.

Kakaový korpus: 3 vajcia, 3 PL vody, 3 PL cukru, 3 PL polohrubej múky, trochu prášku do pečiva, 1 PL kakaa- upiecť na vymastenom plechu.

Plnka: 300 g kryštálového cukru, 4 dcl mlieka, 1 Zlatý klas, vanilka, – uvariť kašu, vychladiť, Vymiešať 300 g Palmarínu, spojiť.

Biely korpus rozkrojiť, l diel natrieť lekvárom a plnkou. Kakaový korpus natrieť krémom, nakrájať na pásy široké 2,5cm, stočiť ich na biely korpus od stredu až po okraj. Natrieť krémom a dať horný svetlý korpus natretý lekvárom. Celú tortu potrieť plnkou, alebo poliať čokoládou, posypať orechami alebo kokosom.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: