Parížska čokoládová torta

Cesto:5 vajec, pár kvapka.citronovej šťavy, 5 PL praškového cukru, 4 PL polohrubej múky,1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa

Plnka: 4 PL džemu s kúskami ovocia, 2 PL rumu alebo konaku, 1 šľahačková smotana 33%, 100 g čokolády, trochu strúhanej čokolády

Bielky vyšľahať s citronovou šťavou, na sneh, zašľahať doň cukor, po l žltka, kakao, preosiatu múku s práškom do pečiva. Tortovú misu vymastiť, vysypať múkou, naliať cesto tak, aby bolo pri okrajoch vyššie ako v strede.Piecť najprv pri 200 st. chvilu, potom pri 180 st.

Plnka- Parížsky krém deň predtým zohriať pod bod varu šľahačku, rozpustit v nej kúsky čokolády, dať do chladu do druhého dňa .&korpus vychladený rozrezať, natrieť lekvárom zmiešaným s rumom, spojiť. Čokoládovú šľahačku vyšľahať do husta, naniesť na vrch torty a boky, posypať strúhanou čokoládou.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: