Kyslé ryby ( zavináče )

ryby, voda ocot, cibuľa, kyslá uhorka, mrkva, soľ, horčičné semeno, celé čierne korenie, rasca, nové korenie, Deko, bobkový list

 

Nálev č. 1 : 3 – 5 dcl octu, 4 – polievkových lyžíc soli, 7,5 dcl vody rozmiešať, kým sa soľ nerozpustí.(na 1 rybu 0,5 dcl octu, 1 polievková lyžica soli na 2 ryby)

 

Nálev č. 2 : pripravíme podľa návodu Deko na sladkokyslé uhorky, necháme vychladnúť a ocedíme

Ryby dobré očistené, zbavené hlavne krvi, odplutvené, hrubšie ryby rozrežeme po dĺžke ( napr. jalec ), dáme do fľaše alebo inej nádoby a zalejeme nálevom č. 1 a necháme ryby 5 – 7 dní tak, aby bolo mäso pekne vybielené, nie ružové. Potom ryby vyberieme, dobre premyjeme pod studenou tečúcou vodou . Necháme odkvapkať a plníme do fliaš striedavo so zmesou nakrájaná cibuľa, nastrúhaná mrkva, nakrájaná kyslá uhorka ( môžeme pridať, ale nie je podstatné 1 malá lyžička rasce, 10 zrniek celé čierne korenie, 2 – 3 zrnká nové korenie, feferón, lyžica horčičného semena), ak ideme robiť zavináče, ryby odkostíme, plníme tou istou zmesou a ryby spevníme špáradlom. Na vrch dáme bobkový list, zalejeme nálevom č. 2 a necháme odstáť 2 dni.Trvácnosť v chladničke 7 – 10 dní. Ryby v nálevoch č. 1 a č. 2 držíme v chlade a tme.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: