Pudingový koláč

Suroviny na cesto: 250 g sladidla IMBER Sweet (100 g = 8 BE), 5 bielkov, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 5 žĺtkov, 250 g hladkej múky (14 BE), 1 prášok do pečivaNajskôr vyšľaháme sladidlo s bielkami a potom k nemu pridávame suroviny podľa poradia. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame cesto. Vylejeme ho na vymastený a vymúčnený plech a pečieme cca 15 min. v stredne vyhriatej rúre.

Suroviny na zdobenie: 1/2 l mlieka (2 BE), 6 polievkových lyžíc sladidla IMBER Sorbit so sacharínom (100 g = 8 BE), 1 Zlatý klas (2 BE), 3 kyslé smotany (2BE), mletá škorica
Z mlieka, 3 lyžíc sladidla a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorým polejeme po 15 minútach pečenia koláč. Vymiešame 3 smotany s ďalšími 3 lyžicami sladidla a po ďalších 5 minútach pečenia nimi potrieme koláč a necháme ho ešte vo vypnutej trúbe dopiecť. Hotový kolác posypeme mletou škoricou.
Celý koláč zodpovedá 46 BE. Ked toto číslo delíme počtom kúskov, zistíme, koľko BE má jeden kúsok koláča. Keď napr. koláč rozkrájame na 30 ks, bude sa 1 ks = 1,5 BE. (10 BE = 12 SJ)

 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: