Králik dusený na taliansky spôsob

800 g králika, 1 lyžičku hladkej múky, 3 lyžice masla, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku soli, 50 g cibule, 2 čerstvé šampiňóny, štipku bazalky, petržlenovú vňať, 2,5 dl bieleho vývaru

Z očisteného, umytého králika sa odsekne predná časť a pozdĺž rozsekne, zadná časť sa odblaní a naseká na kusy, asi 2 ks na porciu. Pripravené kusy sa obalia v múke a opečú na dvoch tretinách masla zo všetkých strán. Opečené mäso sa zastrekne vínom a krátko sa podusí. Pridá sa na zvyšku masla opražená, nadrobno nakrájaná cibuľa, na plátky nakrájané, očistené a podusené šampiňóny (20 g sušených húb, ktoré sa namočia a nakrájajú), bazalka, osolí sa, mierne zaleje vývarom a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso zamieša, pridá najemno nasekaná petržlenová vňať a podľa potreby doleje vývarom. Mäkké udusené mäso sa vyberie a vloží do kastróla. Šťava sa podľa potreby buď doleje vývarom, alebo vydusí na potrebné množstvo, precedí (prepasíruje) a pri podávaní sa mäso polieva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne cestoviny, jemné druhy zeleninových šalátov.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: