Zemiakové knedle s údeným a kapustou

1 kg varených zemiakov v šupke, prelisovaných, 80 g krupice, 200 g hrubej múky, 1 vajce, 150 g škvarkov, 30 g tuku, 200 g údeného alebo salámy, strúhanka, soľ, korenie, kyslá kapusta

Na tuku opražit cibuľu, pridať strúhanku, vmiešame nasekané škvarky a udené.Vychladnuté zemiaky zmiešame s krupicou, múkou, soľou, l vajce, spracujeme, urobíme valec, z ktorého nakrájame kolieska, naplníme plnkou, uzavrieme, vhadzujeme do vriacej vody slanej, na 10 min, vyberieme, podávame s dusenou kyslou kapustou alebo opraženou cibuľou.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: